Alcoholvrije Champagne

De vraag naar alcoholvrije champagne wordt iedere dag groter, maar is er wel zoiets als alcoholvrije champagne? Officieel gezien niet. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Zo zijn er officiële voorwaarden waar een mousserende wijn aan moet voldoen voordat het champagne genoemd mag worden. De wijn moet onder andere geproduceerd zijn in de streek Champagne, maar ook minimaal 10,5% alcohol bevatten. Dit gaat hoe dan ook niet op voor de alcoholvrije champagnes. Officieel gezien mogen alcoholvrije bubbels dus geen champagne genoemd worden. Toch zijn er genoeg goede alternatieven voor de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Er zijn namelijk legio mousserende wijnen die qua smaak en kwaliteit vergeleken kunnen worden met echte champagne.

Alcoholvrije mousserende wijn

De verzamelnaam voor bubbels die niet uit de champagnestreek komen is mousserende wijn. Hier zijn ook weer allerlei verschillende benamingen voor. Zo heet mousserende wijn uit Spanje Cava, uit Italië Prosecco, uit Duitsland Sekt en in Frankrijk wordt mousserende wijn onder de naam Crémant verkocht. Er zijn ook genoeg wijnhuizen die op precies dezelfde wijze mousserende wijnen maken als in de Champagne streek, maar wegens hun ligging toch geen champagne genoemd mogen worden. Ondanks alle verschillende benamingen, wordt alcoholvrije mousserende wijn in de volksmond vaak gewoon alcoholvrije champagne genoemd.

De alcoholvrije mousserende wijnen van Cloudem

Bij Muselet vind je een gevarieerd assortiment van alcoholvrije dranken. Zo bieden wij de Cloudem lijn aan. Dit is een lijn met louter alcoholvrije mousserende wijnen. Het leuke aan deze lijn is dat er een magisch effect ontstaat als er met de fles geschud wordt. Hierdoor zijn de Cloudem wijnen geschikt voor feestelijke gelegenheden. De blauwe en roze variant wordt ook veel geschonken op gender reveal party’s.

Alcoholvrije bubbels bij Muselet

Bij Muselet vinden we het belangrijk om lekkere drank aan te bieden voor iedereen. Of je nu wel of geen alcohol drinkt mag geen belemmering zijn. Daarom proberen wij ons alcoholvrije aanbod continue uit te breiden met de lekkerste Cava’s, Sekt en Crémants. Heb jij een vraag over ons alcoholvrije aanbod? Schroom niet om contact op te nemen met onze klantenservice.