Dit wijnhuis wordt steeds meer een begrip in Frankrijk. Laurent Truffer is bijzonder doordat er voornamelijk alcoholvrije wijnen gemaakt worden. Dit door bijzondere druiven te gebruiken die niet alledaags zijn. De Muskaatdruif wordt erg frequent gebruikt door het wijnhuis. Ook valt Laurent Truffer  tegenwoordig onder Veuve Ambal.

Laurent Truffer maakt gebruik van een speciaal bereidingsproces. Alle natuurlijke suikers worden hier namelijk niet omgezet in alcohol. Toch zorgen ze ervoor dat de smaak van de druif bewaard blijft. Voor mensen die geen alcohol mogen of kunnen drinken is dit een geweldig alternatief. Andere alcoholvrije wijnen of champagnes gebruiken namelijk vaak de druiven: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Laurent Truffer kiest dus duidelijk niet voor de bekendste route.

Een bekende mousserende wijn van Laurent Truffer is de Laurent Truffer Muskaat alcoholvrij. Deze wijn is volledig alcoholvrij en staat bekend als schuimwijn. Aan de basis voor deze wijn staat druivensap van de Muskaatdruif. In zowel de smaak als de geur van deze wijn is de druif goed te herkennen. Het beste kan deze wijn fris opgediend worden, rond de 8 graden is ideaal. 

Om goede combinaties te maken past de Laurent Truffer heel goed bij vis of schaaldieren en in het algemeen bij allerlei feestelijke aangelegenheden. 

Overige alcoholvrije dranken van Muselet

Bij Muselet vind je naast de alcoholvrije dranken van Laurent Truffer ook nog andere merken alcoholvrije dranken zoals Cloudem, Lussory en overige alcoholvrije wijnen