Binnenkort een tekort op Moët champagne?

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is dan ook echt officieel het bericht naar buiten gebracht dat het niet goed gaat met de voorraden van de Moët & Chandon champagne. Gelukkig hebben wij bij Muselet nog wel een mooie voorraad van dit champagnehuis!

Waarom dreigt er een Moët tekort?

De Moët Hennessy groep, waar het champagnehuis Moët & Chandon onderdeel van is heeft te kennen gegeven dat het einde van de opgeslagen voorraad van flessen van dit merk in zicht is. Dit is met name een nasleep van de corona pandemie. Er werd toen namelijk veel minder champagne gedronken dan voorheen. Aangezien we alweer lang en breed van deze pandemie af zijn, is ook de wereldwijde champagne consumptie toegenomen. Sterker nog, het is nog nooit zo hoog geweest. Waarschijnlijk waren wij niet de enige die het goed gevierd hebben dat alles weer open ging. En hoe kun je nou iets beters vieren dan door het open trekken van een lekkere fles bubbels? Een topman van de LVMH groep vergeleek deze periode zelfs met de “roaring twenties”. Een periode na de Eerste Wereldoorlog waarin de alcoholconsumptie wereldwijd ook bizar hoog lag.  

Wanneer volgt de nieuwe voorraad Moët?

De verwachting van het wijnhuis is dat de voorraden volgend jaar in rap tempo worden aangevuld. Echter is dit wel pas na de periode waarin veruit het meest champagne wordt gedronken. Namelijk de feestdagen en het nieuwjaar. Mogelijk ondervindt het bekendste champagnehuis van de wereld hier grote gevolgen van.

Moët tekort bij Muselet?

Bij Muselet hebben we gelukkig geen last van een Moët tekort. Wij hebben nog een mooie voorraad flessen van dit bekende merk in huis. Bestel jij een Moët fles? Dan heb je die binnen no time in huis. Wat te vieren? Dat kan dus nog steeds met een mooie Moët fles. Houd er rekening mee dat Moët en Chandon niet het enige merk is van dit huis, maar dat je mogelijk ook hinder ondervindt met het bestellen van een Veuve Clicquot fles. Dit valt namelijk onder hetzelfde merk.

Alternatieven op Moët

Hoe dichterbij het nieuwe jaar komt, hoe lager de voorraadstanden gaan worden. Wees dus op tijd met bestellen als jij per se een Moët en Chandon fles wilt hebben om wat te vieren. Toch hoeft een lage voorraadstand niet te betekenen dat jij niet aan de bubbels kunt tijdens de feestdagen. Als champagne liefhebbers pur sang hebben wij een aantal mooie alternatieven voor je op een rijtje gezet, die qua smaak misschien nog wel beter zijn!

Blanc de Noirs

Carbon Brut Origine

 49,95
 44,95
-10%
Uitverkocht
 44,06
-10%
 43,16