De toekomst van Francis Tribaut was voorbestemd omdat hij in 1962 in Aÿ werd geboren. Gepassioneerd door wijn besloot hij zijn studie in Dijon door te brengen, waar hij afstudeerde als beste in zijn klas. Nauwelijks afgestudeerd, wordt Francis Tribaut gerekruteerd door grote Champagnehuizen, waar hij de leiding heeft over de reorganisatie van de kelders.

Hongerig voor een nieuwe uitdaging, bestudeerde Francis Tribaut verschillende mogelijkheden en de oplossing komt dan in 2004, het jaar van alle uitdagingen: de oprichting van Champagne Guy Laforge.

Wat lallier anders maakt:

Guy laforce champagne
  1. Om champagnes van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, produceert LALLIER alleen de hoogste kwaliteit druivensoorten: Pinot Noir en Chardonnay. Deze op Bourgondië geïnspireerde stijl laat eens te meer zien dat de kwaliteit van de champagnes centraal staat in de waarden van LALLIER.
  2. De Oger-wijnmakerij bevat een groot aantal temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten in verschillende groottes, waardoor de verschillende basiswijnen gescheiden kunnen worden gehouden gedurende het gehele vinificatieproces. Het resultaat is een ongelooflijk divers profiel van aroma’s en smaken die hun unieke persoonlijkheid en terroir tot uitdrukking brengen
  3. Francis Tribaut maakt al sinds 2007 gebruik van zelfgemaakte gist voor de alcoholische gisting van de wijn. Deze worden gekweekt en ontwikkeld met natuurlijke gisten afkomstig van Chardonnay-druiven in de ‘Loridon’ ‘Aÿ Grand Cru, het beste perceel van het domein. Dankzij jarenlange oefening is LALLIER’s huisstijl goed gedefinieerd en is de traditionele techniek van het produceren van gisten geperfectioneerd wat je terugziet in GUY LAFORGE.

De producent van Guy LaForge komt uit een van de mooiste gemeenten van het Champagnegebied, namelijk uit de Grand Cru gemeente AY. De Guy Laforge is het tweede label van het huis Lallier.

Guy Laforge is een goede keus voor iemand die een champagne zoekt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze champagnes zijn namelijk afkomstig van een van de allerbeste gebieden van de champagnestreek. 

De Guy Laforge kent verschillende champagnes, zo is een van de bekendste de Grand Cuvée Brut champagne. Deze champagne beschikt over een zeer aanwezige smaak en heeft het een prachtige goudgele kleur. 

Een andere optie is de Rosé van Guy Laforge. Deze fles staat bekend om de combinaties van rood fruit, vooral cassis en framboos zijn smaken die erg naar voren komen bij deze Rosé.

De Demi-sec variant is vergelijkbaar met de Guy Laforge Brut, alleen deze is beduidend zoeter. Voor de fanse van de wat zoetere champagnes is dit zeker een goede keuze.

Mensen die geen genoeg krijgen van Guy Laforge zullen ongetwijfeld ook geinteresseerd zijn in de Magnum grande Cuvée die te verkrijgen is. Liefhebbers zullen deze zeker waarderen.

Wil je graag iemand een fantastisch cadeau geven? Geef dan een mooi pakket van Guy Laforge waar je iemand echt blij mee kunt maken!