Moutard komt uit Buxeuil en de wijngaarden die hier liggen behoren tot de betere wijngaarden van de Aube. Deze locatie ligt in het zuidelijke deel van de champagnestreek en staat ook wel bekend als de Côte des Bar. De familie Moutard is niet alleen met champagne bezig, ook op gebied van andere dranken zijn ze actief geweest vanaf de zeventiende eeuw.

Eind negentiende eeuw ontwikkelde Moutard nieuwe technieken waarmee ze marc van champagne konden destilleren. Marc is een destillaat van de Pinot Noir druiven die gefermenteerd zijn.

Lucien Moutard was actief in de twintigste eeuw, zij zette het maken van marc voort en werd daardoor bekend in de regio. Nog bekender werd zij echter door de arbanne-druif enorm te prijzen, dit is een druif die vrijwel nergens in de champagne regio wordt gebruikt. Moutard is een van de weinige bedrijven in de streek dit dit wel gebruiken.

Het wijnhuis is uitgegroeid tot een wijnhuis dat verschillende soorten champagnes aan biedt. Frankrijk bleek te klein, waardoor ze nu onder andere in Nederland ook hun producten verkopen.

Om de kwaliteit van deze flessen te waarborgen zorgt Moutard er voor dat alle flessen minimaal drie jaar rijpen. 

De Moutard Brut Grande Cuvée is een heerlijke champagne die beschikt over goede geur waar fruit in te herkennen is. Deze champagne is vrij droog en beschikt over verschillende aroma’s zoals brioche, boter en amandelen.