Pierre Déthune groeide op tussen de wijngaarden, waar zowel zijn overgrootvader Léon, zijn grootvader Henri en zijn vader Paul in actief waren. Pierre Déthune koos ervoor om met zijn vrouw Sophie Déthune in de wijnlanden van Ambonnay verder te gaan. Met respect voor hetgeen wat van generatie op generatie is doorgegeven zijn ze voorzichtig te werk gegaan. 

Het duo heeft een moderne benadering, waarbij er goed gekeken wordt naar duurzame ontwikkelingen. Zo maken ze zich zorgen om verschillende milieukwesties. Het bedrijf heeft dan ook een HEV-certificering ontvangen door de verschillende milieumaatregelen die genomen zijn. Dit is een certificaat dat alleen wordt vergeven aan wijnmakers en landbouwers die veel aandacht geven aan het milieu.

Een aantal belangrijke onderdelen waar Paul Déthune veel aandacht aan geeft zijn: biodiversiteit, gewasbescherming, gewasonderhoud en de balans tussen milieu en economie.

Het koppel ziet zichzelf dan ook als een duo dat actief is door tijdloos erfgoed. Alle champagnes die nu worden geproduceerd zijn daarnaast 100% grand cru.

Een van de aller populairste flessen van het merk is de Paul Déthune Grand Cru Brut. Deze fles is beschikt over verschillende aroma’s van onder andere noten en fruit. Sommigen herkennen zelfs een gebak aroma in deze fles. De smaak is erg diep, waardoor de variatie aan smaken goed profbaar is.