Dat Moët & Chandon niet meer weg te denken is uit ons beeld van champagnes is algemeen bekend. Maar waar komt deze champagne vandaan? En waarom is deze zo bekend?

Grootste champagnehuis van de wereld

Moët & Chandon is een champagnemerk dat al in 1743 werd opgericht in de Franse plaats Épernay. Het bedrijf was eerst een familiebedrijf, maar door de grote vraag naar mousserende wijnen kwam er al snel naamsbekendheid. Inmiddels beschikt het over meer dan 600 hectare aan wijngaarden die allemaal in de champagne regio liggen. Tegenwoordig is het champagnehuis van Moët & Chandon de grootste van de hele wereld. Het is dan ook niet verrassend dat het merk beschouwd wordt als het allerbekendste champagnemerk wereldwijd.

Elke anderhalve seconde een poppende kurk

Het doel is om overal op aarde iedere dag een feestelijk moment te creëren wanneer de kurk van een champagnefles wordt geknald. Het genieten van een feestje past dan ook perfect bij Moët & Chandon. Dit lukt aardig, want men zegt dat iedere anderhalve seconde er ergens op aarde weer een champagnefles van het merk open wordt gemaakt. In 2015 werden er dan ook rond de 30 miljoen flessen verkocht.

Populairste fles

De meest populaire fles van het merk is de brut impérial. Dit is een fles die het meest wordt verkocht en is tevens ook nog eens de goedkoopste fles die het bedrijf te bieden heeft.

Zelfs Napoleon Bonaparte was in het verleden groot fan van champagne en in het bijzonder van Moët & Chandon. Ook was hij goed bevriend met de toenmalige eigenaar van het bedrijf: Jean-Rémy Moët. Aan de naam van deze populaire fles is om deze reden dan ook ‘Impérial’ toegevoegd.

Feestelijke en frisse bubbel

Een van de meest bekende champagnes van Moët & Chandon is natuurlijk de Ice Impérial. Deze champagne is heerlijk voor een warmere lente/zomer avond omdat het uitermate goed combineert met ijs. Wil je echt scoren met een eye-catcher? Voeg dan een bevroren aardbei of framboos aan de champagne toe.

Maar hoe wordt de Moët Ice Impérial nou gedronken? Zonder ijs deze champagne drinken is eigenlijk geen optie. De smaak is namelijk extra sterk, waardoor deze champagne het beste met drie, vier of zelfs vijf ijsblokjes gedronken kan worden. Op deze manier komen de aroma’s het beste tot zijn recht.

Mooi en lekker alternatief

Voor de liefhebbers van deze ice variant is er ook een mooi en lekker alternatief te verkrijgen. Zo heeft Veuve Ambal ook een Veuve Ambal Ice op de markt gebracht. Dus als je op een warme dag behoefte hebt aan een heerlijke verkoelende champagne en je bent uitgekeken op de Moët & Chandon Ice Impérial dan is de Veuve Ambal ice een hele goede variant.

Ben je meer fan van Rosé? En is het een warme dag? Geen nood, want er is ook een Veuve Ambal Ice Rosé gemaakt speciaal voor de mensen die liever genieten van een heerlijke Rosé. Deze fles is gevuld met een fantastische combinatie van fruitigheid, frisheid en elegantie.

Voor de echte liefhebbers van Moët & Chandon zijn er natuurlijk ook meerdere goede alternatieven. Enkele andere populaire flessen die op de markt zijn gebracht zijn de Rosé Impérial en de Nectar Impérial. Voor de fans van Moët & Chandon zijn dit dan ook zeker aanraders.

Leave a Reply