Castellblanc is een van de oudste cava producenten van de Penedès. Het huis is opgericht in 1908 door de Parera familie. In het begin was het een klein familiebedrijf wat met passie en enthousiasme te werk ging. Uiteindelijk groeide dit uit tot een bedrijf dat wist hoe het kon experimenteren om zo een goed product te kunnen maken wat aan de vraag van de markt voldoet.

De Cava is een mousserende wijn die erg overeen komt met champagne. Het komt uit Spanje en dan voornamelijk uit de streek Catalonië. Wel zijn er een aantal verschillen met champagne. Zo is de smaak wat milder dan die van champagne, voor de Spaanse variant worden namelijk andere druivensoorten gebruikt. Ook rijpt hij korter dan champagne, vaak 9 maanden. Er is door het klimaatverschil dan vaak ook sprake van minder zuren in de Cava. Verder is er ook een prijsverschil tussen deze twee, de Franse versie is dan ook veel duurder om te verkrijgen.

Castellblanc heeft zeer veel verschillende CAVA’s en combineert ervaring met innovatie bij de productie. CAVA is altijd gemaakt volgens de “methode traditionel” en heeft een minimale fles rijping van 9 maanden. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen.

De druiven die gebruikt worden zijn de inheemse soorten: xarello, macabeo en parellada

Alle Castellblanc-cava’s integreren de essentie van Penedès met de meest geavanceerde methoden van bereiding. Castellblanc was een van de eerste bedrijven die hun eigen selectie gisten gebruikte en het proces van microfiltratie vóór de tirage toepaste om de gisting in de fles te zuiveren. Het productieproces van Castellblanc is sindsdien een model geworden voor geavanceerde roermethoden.

Castellblanc ligt ten westen van Barcelona in het wijnbouwgebied Cava van de hoofdstad.

Van de verschillende soorten flessen van dit wijnhuis is de Organic Nature Brut een heerlijke Cava, dit is dé fles van het merk Castellblanc. De wijngaarden die gebruikt zijn voor het produceren van deze fles liggen op 70 kilometer afstand van de Middenlandse Zee. 

Een andere goede optie is de Cava Brut, een fles die een jaar tot anderhalf jaar rijpt. Het bijzondere aan deze Cava is dat deze fles volledig wordt beschermt van geluid en licht. Het beste is het om deze Cava gekoeld te serveren, het beste is een temperatuur van rond de 5 graden.