De Pierre Jourdan is de Zuid-Afrikaanse variant van champagne. Het wijnhuis hanteert een Franse methode waardoor het heel erg op champagne lijkt. De flessen van dit wijnhuis staan daarom ook bekend als Zuid-Afrikaanse champagne uit de plaats Franschhoek. 

In 1694 kreeg de Fransman Pierre Jourdan een boerderij in de olifantsvallei, later bekend als Franschhoek. Deze boerderij gaf hij de naam: Cabrière, wat zijn oude woonplaats in Frankrijk was. Deze boerderij werd volgens Franse stijl onderhouden door Pierre Jourdan. Tegenwoordig worden de namen Pierre Jourdan en Haute Cabrière nog steeds door elkaar gehaald.

Generaties later werd Cabrière gekocht door Achim von Arnim. Op zijn beurt wordt de boerderij veranderd in een wijngaard zodat er chardonnay geplant kon worden. Het doel hiervan was om een lokale versie van Franse champagne te maken, hierbij hanteerde hij de Méthode Cap Classique.

In 1986 werd de eerste Pierre Jourdan brut verkocht die gemaakt werd volgens deze methode. Dit was een belangrijk moment voor het wijnhuis.

300 jaar na de oprichting van de boerderij in Franschhoek werd er een nieuwe fles op de markt gebracht. Ook werd er in dit jubileumjaar (1994) een ondergrondse kelder geopend waar alle wijnen te vinden zijn. Tien jaar later werd er vervolgens een nieuw ondergronds proeflokaal geopend waar consumenten naar toe konden gaan.

In 2013 kwam vervolgens Takuam von Arnim aan het roer van het merk te staan. Hij bracht op zijn beurt in 2017 de eerste fles uit die voor 100 procent uit chardonnay bestaat. 

Het bekendste product van dit wijnhuis is de Pierre Jourdan brut, dit is het eerste merk van dit wijnhuis en is daarmee erg geliefd. Deze fles beschikt over een rijke smaak en wordt vaak op twee manieren beoordeeld: intens of elegant.

Ook heeft Pierre Jourdan een eigen Rosé, dit is de Belle Rose. Het bijzondere aan deze fles is dat het een prijs gewonnen voor wijnen in Zuid-Afrika. Deze Rosé beschikt over erg fruitige smaken, waardoor deze erg opvalt. De naam Belle Rose stamt af van ‘beautiful rose’ door prachtige kleur die het heeft.