Wijn is fijn, maar elk moment heeft zijn eigen wijn. Of elke wijn heeft zijn eigen moment. Maar wanneer kies je nu welk wijntje? Vandaag benaderen we het niet vanaf de wijn-kant, maar van de kant van het moment. Drie veelvoorkomende momenten met een bijpassend wijntje.

Wijntje tijdens het gamen

Bij gamen hoort toch cola en bier, hoor ik je denken. Nou, niet per se. Als je na een lange werkdag thuis komt en even tijd voor jezelf wilt, past daar prima een wijntje bij. Je klapt je HP omen open en logt in bij je favoriete spel. Je doet de gordijnen dicht, dimt de lichten en wilt even lekker een mellow momentje aan jezelf besteden. Wij denken dan direct aan rode wijn. Zo’n lekker slobberwijntje, niet te zwaar, fruitig, zo eentje die je echt los kunt drinken. Ook een prima moment om eens wat nieuws te proberen. Veel wijntjes worden tegenwoordig ook in kleine flessen a 0,3 L aangeboden. Ideaal eenpersoons flesje voor zo’n avond als deze.

Zwoele zomeravond in de tuin

In Nederland is het vaak overdag warm maar koelt het ‘s avonds hard af. Maar enkele avonden per jaar blijft het lekker lang warm. Vaak rondom de langste dagen van het jaar. Heerlijk om dan lang buit de zitten. De wind neemt af en de warme lucht voelt als een deken die over de tuin ligt. Er lijkt geen einde te komen aan de schemering en nadat je al buiten gegeten had zit je er uren later nog steeds. Niet alleen, maar samen met je partners of beste vriend(in). Dát moment, wat voor wijntje past daar nu bij? Wij denken gelijk aan iets fris en gekoelds, dus rose of wit. ‘s Zomers nodigt uit voor fris en fruitig. We kiezen toch voor rose, zo’n mooie lichte die in je glas bijna wit lijkt. Frisse citrustinten komen samen met licht rood fruit zoals aardbei en framboos. Voel je hem ook? Mooi, proost!

Iets te vieren

Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn. Bubbels staan symbool voor bruisen, vuurwerk, uiteenspatting en beweging. Kortom, uitbundigheid. En dat is precies wat past als je wat te vieren hebt. Het ontkurken plopt al feestelijk en het rijkelijk vloeiende schuim van je bubbelwijn geeft de sprankeling van je feestje weer. Gekoelde bubbels passen dan ook het hele jaar door. De bekendste is midwinter met oud en nieuw, maar een verjaardag midden in juli schreeuwt ook om een opfrissing van goed gekoelde bubbels. Enjoy!

Leave a Reply