Wil je echt eens een wijnbar gaan bezoeken? Er zijn er steeds meer in Nederland waar je een heerlijke avond kan gaan beleven. Er zijn best wel veel bars waar je een high wine kunt bestellen.

Wat is een high wine? 

Een high wine kan je vergelijken met een high tea maar dan in plaats van thee krijg je wijn voorgeschoteld. Je kunt vaak zelf kiezen wat voor soort wijn je graag wilt maar er zijn ook genoeg vestigingen die een high wine organiseren waar het al allemaal “kant en klaar” is. Bij een high wine zitten dan ook lekkere hapjes. 

Een high wine heb je in meerdere vormen. Je kunt kiezen voor een gewone high wine maar ook voor een luxere vorm ervan. Wanneer je kiest voor de luxe vorm zijn de wijnen vaak wat duurder en de hapjes wat exclusiever. Wanneer je bezig bent met de high wine krijg je vaak de kans om drie verschillende wijnen te proeven. Wanneer je dus een echte wijndrinker bent dan is dit wel iets wat je eens gedaan moet hebben. Doe dit met een goede vriend of vriendin en je hebt meteen een heerlijk avondje uit. 

Welke keuze heb je?

Keuzes zijn er genoeg. Wist je dat je zelfs kunt kiezen voor een high wine met vegetarische hapjes? Zo zie je maar weer dat er echt met van alles rekening gehouden wordt. Je hebt dus niet alleen de keuze uit een gewone high wine of een luxe versie maar ook of dat je wel of niet vegetarische wilt eten bij de lekkere wijn. 

De hapjes die ze serveren bij een high wine bestaan uit twee gangen. Het is dus wel genoeg om het als een volwaardige maaltijd te zien voor lunch of diner. Wanneer je bij een high wine locatie bent word je bedient door een sommelier. Deze helpt je ook bij het uitzoeken van de beste wijn die je kunt drinken aan de hand van de hapjes die je hebt uitgezocht. Als echte wijnkenner weet je natuurlijk als geen ander dat je niet zomaar elke soort wijn bij elk gerechtje kunt drinken. Daar word je dan dus goed mee geholpen zodat het allemaal wel heel erg smakelijk blijft.

De sommelier die aan je tafel komt heeft zoveel kennis over de wijnen dat hij of zij je zelfs meer kan vertellen over de geschiedenis van de wijnen. Het is dus niet alleen maar een lekker uitje maar ook nog eens erg leerzaam. Heb jij al geboekt?

Leave a Reply