F1 Track Limited editions

Speciale grote flessen

 235,00
 399,00
 595,00
 797,00

Ferrari Trento Doc

Het beroemde wijnhuis Ferrari is gevestigd in Trento. Bij de naam Ferrari denkt men vaak aan snelle auto’s en niet aan mousserende wijnen. Maar in Italië staan ze wel degelijk bekend om de heerlijke mousserende wijnen. In de kelders zijn ze zowel gericht op het beschermen van het milieu als op de kwaliteit van de miljoenen flessen die geproduceerd worden door het beroemde wijnhuis.

Ontstaan van de Ferrari “champagne”

Grondlegger Giulio Ferrari was onder de indruk van wijnen die een gisting op de fles ondergaan en daardoor hun mousserende karakter kregen. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant, geïnspireerd op de druiven die bij champagnes gebruikt worden. Zijn eigen variant is gemaakt op basis van chardonnay en Pinot Noir. Hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden van deze Chardonnay plant in Italië plantte.

Hij wist hiermee een hoeveelheid van 200 flessen te produceren en was daarmee direct de grootste producent van champagne in Italië. De opvolgers van Giulio Ferrari hebben zijn strategie nooit veranderd. Ze zijn altijd trouw gebleven en hebben altijd wijnen gemaakt volgens de champagne methode. Echter is dit geen Ferrari champagne. Om de naam Champagne te dragen is het namelijk een vereiste dat deze ook uit de Franse Champagne streek komt. Deze Ferrari champagne heet een Trento Doc. Want zo noemen we champagne uit Noord Italië gemaakt met Chardonnay druiven

De productie van Ferrari champagne

Ontdek het betoverende productieproces van Ferrari champagne, een sprankelende combinatie van vakmanschap en perfectie. Elk glas champagne Ferrari is het resultaat van jarenlange ervaring en een ongeëvenaard toewijdingsniveau.

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste wijngaarden en met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Vervolgens ondergaan ze een delicate persing en fermentatie, waarbij we nauwlettend toezien op elke stap van het proces om de karakteristieke smaakprofielen van Ferrari champagne te behouden.

Na het bottelen volgt een tweede fermentatie, waarbij de magie van koolzuur ontstaat. Geduldig rijpen de flessen in onze kelders, waardoor de aroma’s en smaken zich ontwikkelen en verfijnen.

Elk moment van het productieproces van Ferrari champagne is doordrenkt van passie en excellentie. Proef de essentie van luxe en geniet van een unieke, bruisende ervaring.

Ferrari Trento Doc kopen bij Muselet!

Bij Muselet zit je helemaal goed als je op zoek bent naar een goede fles Ferrari champagne, of zoals een echte expert zou zeggen, Ferrari Trento Doc. Bij Muselet hebben wij een mooi assortiment van exclusieve Ferrari champagne F1 flessen en zijn hiermee een van de weinige partijen die deze fles aanbieden. En dat ook nog eens voor de scherpe prijs die je van ons gewend bent.

Bij Muselet bestel je jouw Ferrari Trento Doc veilig en vertrouwd en betaal je met IDEAL, Paypal of je creditcard! Heb je voor 16:00 besteld, dan wordt je pakket die dag ook aangeboden bij PostNL. Via click & collect kan elk artikel na betaling ook dagelijks in Alphen aan den Rijn worden opgehaald.