Wereld Champagne dag

Champagne dag 2023 was een groot succes. Wij tellen alvast af naar de editie van 2024!

Aftellen tot champagnedag 2024

 
 

Wereld Champagne Dag: Een Toast op Elegantie en Verfijning

Elk jaar op de laatste vrijdag van oktober komen liefhebbers van champagne over de hele wereld samen om een van ‘s werelds meest geliefde en verfijnde dranken te vieren op Wereld Champagne Dag. Deze bijzondere dag is een eerbetoon aan de sprankelende, bruisende wijn die synoniem is geworden met viering, luxe en elegantie.

Het Ontstaan van Wereld Champagne Dag

Wereld Champagne Dag is ontstaan als een eerbetoon aan Dom Pérignon, een Franse benedictijnse monnik die wordt beschouwd als een van de grondleggers van de champagneproductie. Volgens de legende ontdekte Dom Pérignon per ongeluk de mousserende wijn tijdens zijn werk in de abdij van Hautvillers in de Champagne-streek van Frankrijk in de 17e eeuw. Zijn vindingrijkheid en toewijding aan perfectie hebben geleid tot de ontwikkeling van de champagne zoals we die vandaag kennen.

De keuze voor de laatste vrijdag van oktober als datum voor Wereld Champagne Dag is symbolisch omdat dit de dag is waarop Dom Pérignon werd begraven in 1715. Het is een dag die de erfenis van deze visionaire monnik eert en de wereldwijde waardering voor champagne viert.

Wat Vieren We op Wereld Champagne Dag?

Op Wereld Champagne Dag draait alles om het vieren van champagne als een drank die de zintuigen prikkelt en de geest verheft. Mensen komen bijeen om te genieten van deze bruisende lekkernij, of het nu is tijdens een feestelijke bijeenkomst, een romantisch diner of gewoon om te ontspannen na een lange dag.

Champagne wordt al lang beschouwd als de drank van viering, en het wordt vaak geschonken bij speciale gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen, jubilea en zakelijke mijlpalen. Op Wereld Champagne Dag krijgt deze prachtige wijn de aandacht die hij verdient, ongeacht of het nu gaat om een intieme proeverij van verschillende champagnehuizen of om het delen van een fles met vrienden en familie.

Wie Viert Wereld Champagne Dag?

Wereld Champagne Dag wordt wereldwijd gevierd door champagne-enthousiastelingen, wijnliefhebbers en mensen die gewoon van een vleugje luxe houden. Restaurants, wijnbars en champagnehuizen organiseren vaak speciale evenementen en aanbiedingen om de dag te markeren. Daarnaast kun je overal ter wereld individuen vinden die samenkomen om te proosten op deze feestelijke dag.

Of je nu een doorgewinterde champagnekenner bent of gewoon af en toe geniet van een glas bubbels, Wereld Champagne Dag biedt iedereen de gelegenheid om de verfijning en elegantie van champagne te ervaren. Het is een dag om te genieten, te proeven en te vieren in stijl.

Kortom, Wereld Champagne Dag is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis, de smaakvolle diversiteit en de tijdloze elegantie van champagne. Dus pak een glas, hef het op 27 oktober 2023 en proost op de sprankelende levensvreugde die deze iconische drank met zich meebrengt. 🥂✨