In het hart van de Champagne regio in de charmante stad Epernay, ligt het kloppend hart van VICTOR & CHARLES. Hun druiven worden aan het eind van elke zomer met de hand geplukt op de heuvels rond Epernay. De wijngaarden in de hoeken van Dammery, Grauves, Mancy en Hautvillers, verzekeren alleen de hoogste kwaliteit sap per wijnoogst, voor hen de garantie voor een goede wijn.

Een deel van onze vinificatie vindt plaats in eiken vaten, wat zorgt voor een nieuwe dimensie qua smaak. Zodra de gisting is voltooid, rusten de flessen in de kelders in Epernay minimaal 3 jaar voordat ze worden gedesinfecteerd.

Met een kleine productie per jaar van slechts 12.000 flessen, kiezen we alleen de beste clientèle. Boutique wijnwinkels en webshops die er trots op zijn om Victor & Charles Champagnes aan hun klanten te presenteren. Daarnaast presenteren zij de 3 cuvées aan de chefs en sommeliers van de beste restaurants.

De filosofie van VICTOR & CHARLES is eenvoudig, “less is more”:

“less is more” in hun productie: alleen de beste vruchten worden voor elke oogst geselecteerd. Een kleine selectie cru’s vertegenwoordigt een echt authentieke stijl en smaak.

“less is more” in de fles, de wijnen proberen ze niet te imponeren met zware smaken en vinosity.
Zelfs hun fles heeft “less is more”. Stijlvol, stijlvol, sober en opnieuw, elegant.

Victor & Charles beschikken over een groot assortiment aan hoge kwaliteit champagnes. De Victor & Charles Le Brut staat bijvoorbeeld bekend als een echte ster onder de champagnes.

Een andere goede champagne is de Victor & Charles Blanc de Blancs. Deze beschikt over verschillende aroma’s van kruiden, maar ook gember en bloem zijn hierin te herkennen. Daarbovenop zijn er ook enkele vruchten te herkennen in de Blanc de Blancs. Deze fles lijkt erg op de Victor & Charles Le Brut, maar is wel degelijk verschillend.

Verder heeft Victor & Charles ook een Rosé op de markt gebracht. Ook dit is een zeer chique fles met een heel diverse combinatie aan smaken.