Shop

Ferrari To The MAXimum Brut Blanc de Blancs

Deze To The MAXimum Blanc de Blancs van Ferrari is een speciale uitgave van Ferrari. Deze fles is een ode aan de uitzonderlijke prestaties van Max als meervoudig kampioen van de Formule 1. De To The Maximum is de perfecte fles voor de echte fans om te toosten op het succes van Max. Wij geloven dat je, ongeacht op welk circuit er gereden wordt, met trots deze fles kan openen om weer een nieuwe overwinning te vieren.

Oorspronkelijke prijs was: € 37,95.Huidige prijs is: € 33,95.

12 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

Ferrari Trento, opgericht in 1902 door Giulio Ferrari in de Italiaanse regio Trentino, is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige mousserende wijnen volgens de méthode traditionnelle, vergelijkbaar met champagne. Het huis staat bekend om zijn elegante en frisse wijnen, voornamelijk gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir, en heeft wereldwijd erkenning gekregen, onder andere als officiële partner van de Formule 1 voor podiumceremonies.

Ferrari To The Maximum 75CL

Een Blanc de Blancs afkomstig van de Italiaanse bergen die perfect is voor bij feestelijkheden, toasts en momenten waar je maximaal mag genieten. Er is absoluut geen betere mousserende wijn om van te genieten tijdens een Grand Prix, ongeacht of je die in persoon bijwoont, of thuis met je vrienden kijkt. Drink deze bubbel op een temperatuur van 8-10°C voor de beste smaakervaring. Deze mousserende wijn is, net zoals champagne gemaakt volgens de méthode traditionelle. De wijn rijpt 36 maanden op de gisten.

Wijnhuis Ferrari – Trentodoc de beste “bubbel” uit Italië

Met zijn bergwijnbouw is Trento buitengewoon geschikt voor de productie van mousserende wijnen van grote elegantie en complexiteit. De afwisseling van warme dagen en koele nachten geeft extra kwaliteit aan de druiven, waardoor ze een breed palet van verschillende smaken en geuren krijgen.

“Trentodoc” is predicaat van mousserende wijnen uit deze bergen, welke geproduceerd worden van druiven die in Trento worden geteeld door middel van de Metodo Classico. Het is de eerste D.O.C. gemaakt in Italië voor Metodo Classico en de tweede ter wereld, na Champagne. Er zijn 40 producenten en meer dan 100 verschillende wijnen van het predicaat TRENTODOC en wordt gepromoot door Itituto Trentodoc.

Tegen het einde van de zomer, als de trossen Chardonnay en Pinot Noir rijp zijn, worden de druiven met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht, waar ze worden geperst. Dit wordt gevolgd door de eerste gisting. Na het aanmaken van de cuvée (de gewenste blend) wordt de basis wijn gebotteld en verrijkt met suikers en geselecteerde gisten. Tijdens de tweede gisting worden de bubbels (perlage) gecreëerd.

De cuvée blijft, afhankelijk van de individuele wijn, tussen de twee en tien jaar vrijwel ongestoord in de fles. In de stilte van de kelder wordt het dagelijkse remuage-ritueel uitgevoerd: die achtste slag van elke fles die onmisbaar is om het bezinksel naar de kurk te laten glijden; dit sediment wordt dan verwijderd door middel van dégorgement. Het proces eindigt met de toevoeging van de liqueur d’expédition, waarvan de geheime formule de huisstijl van elke individuele wijnmakerij bepaalt.

Samenstelling Ferrari Maximum:

De Ferrari Maximum Blanc de Blancs is net als andere Blanc de Blancs volledig samengesteld uit Chardonnay druiven. Echter komen deze druiven van de Italiaans berghellingen in Trentino, in plaats van uit de uitgestrekte Franse wijnvelden, waar de meeste van onze Blanc de Blancs vandaan komen. Het mag dan ook geen champagne heten, maar dat betekent niet dat het deze wijn niet van hoge kwaliteit is.

Proefnotitie Ferrari To The Maximum:

  • Kleur: Bijna lichtgevend, strogeel met aanhoudende bubbels.
  • Geur: Fijne fruitige geur met hints van brood en hazelnoot.
  • Smaak: Fris en heel zacht op de tong met de typisch fruitige smaak van Chardonnay. De afdronk biedt nuances van citrusvruchten en minerale sensaties.

Serveertips Maximum Blanc de Blancs:

  • Wij raden ten sterkste aan om deze heerlijk Italiaanse Blanc de Blancs te combineren met de Italiaanse keuken.
  • Natuurlijk is een Blanc de Blancs ook altijd heerlijk bij vis- of schaaldiergerechten.

Specificaties

  • Champagne soort: Blanc de Blancs
  • Fles formaat: 75CL (standaard)
  • Alcohol percentage: 12,5%
  • Jaargang: 2015
  • Allergenen: Sulfiet
  • Gebied: Trentino
  • Huis: Ferrari