Shop

Moët & Chandon Vintage 2013 met giftbox

Laat je verleiden door de fenomenale Grand Vintage 2013 van champagnehuis Moët & Chandon. Een champagne met een unieke rijpheid, met herstachtige aroma’s van geroosterde kastanjes, honing en nougat. De smaak is rijk, expressief en verfijnd, met noten van gekonfijte citroenen en bosvruchten.

 85,00

Uitverkocht

Eric ~Onze wijnexpert~

Champagne Moët & Chandon, opgericht in 1743 door Claude Moët in Épernay, is een van de grootste en meest bekende champagnehuizen ter wereld. Het huis staat bekend om zijn luxueuze champagnes, met de iconische Moët Impérial als vlaggenschip, en heeft een lange geschiedenis van prestigieuze klanten, waaronder Napoleon Bonaparte.

Elke Grand Vintage is uniek en wordt gemaakt van druiven afkomstig uit één uitzonderlijk oogstjaar. De Grand Vintage 2013 is de vrije, persoonlijke interpretatie van de Chef de Cave (of keldermeester) van Moët & Chandon: Benoît Gouez. Hij had de eer om de 75e Grand Vintage van Moët & Chandon samen te stellen.

Deze Grand Vintage is karakteristiek voor de smaak en stijl van het jaar 2013. De druiven die voor deze champagne zijn gebruikt zijn pas in oktober geplukt, wat ongebruikelijk laat is. Dit zorgt voor een unieke gerijpte smaak. In de aroma’s wordt de rijpheid van de wijn dan ook meteen duidelijk. Je ruikt een herfstachtig boeket, met tonen van geroosterde kastanjes, geroosterd boekweit, rijke noten, honing en nougat. Vervolgens komt in de smaak geconcentreerd fruit tevoorschijn, dat doet denken aan in zout gekonfijte citroenen, of een perfect rijpe nectarine.

De Grand Vintage 2013 bestaat voor 42% uit Chardonnay, 38% uit Pinot Noir en voor 21% uit Pinot Meunier. De champagne heeft een dosage van 5 gram per liter, wat het een erg droge, extra brut champagne maakt.

Een expressieve, verfijnde champagne die je niet snel zal vergeten!

Champagnehuis Moët & Chandon