Shop

Gosset Brut Grand Rose

De Gosset Grand Rosé champagne is een verfijnde blend van 55% Chardonnay, 37% Pinot Meunier en een vleugje rode Pinot Noir. Bekroond door de Falstaff Wine Guide, biedt deze rosé rijke aroma’s van aardbeien, frambozen en citrus. Met 4 jaar rijping is elke slok een eerbetoon aan eeuwenoud vakmanschap.

 

 55,55

5 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

De strakke stijl van Gosset herken je direct, iets waar ik van hou. De smaken van bes en aardbei zijn prachtig, met een fijne bubbel en een mooie balans tussen fruitigheid en frisheid.

Gosset Grand Rosé 75CL

De verfijnde, fruitige smaak van Gosset Grand Rosé champagne is een ware zintuiglijke traktatie. Geproduceerd door Gosset, het oudste wijnhuis in de champagnestreek, rijpt deze rosé minimaal vier jaar in hun kelders. Het resultaat is een feestelijke expressie van vakmanschap en traditie die teruggaat tot 1584.

Samenstelling Gosset Rosé

Deze champagne van Gosset wordt met zorg samengesteld uit een blend van 55% Chardonnay en 37% Pinot Meunier, waarbij er 8% rode Pinot Noir wordt toegevoegd om zijn karakteristieke zalmroze kleur te verkrijgen. Deze levendige mix van druivenrassen resulteert in een wijn met een frisse structuur en een volle, fruitige smaak die doet denken aan aardbeien, frambozen en citrusvruchten.

Proefnotitie Gosset Grand Rosé

Bij het inschenken wordt de neus betoverd door uitgesproken aroma’s van aardbeien, gevolgd door subtiele tonen van framboos en een vleugje citrus. In de mond presenteert de champagne zich romig en verfrissend, met een aanzet van rijp rood fruit.

Serveertips

Deze rosé champagne is het perfecte aperitief voor elke gelegenheid en een veelzijdige metgezel bij tal van gerechten. Geniet ervan als een verfijnde start van een maaltijd of combineer het met gerechten zoals wilde zalm, schaal- en schelpdieren, gegrild vlees en desserts met bosvruchten voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Erkenning en Prijzen

Gosset Grand Rosé champagne heeft de erkenning ontvangen van gerenommeerde wijncritici en competities, waaronder Wine & Spirits, Wine Spectator en Mundus Vini, die de uitmuntendheid van deze champagne hebben bekroond met prestigieuze prijzen en hoge beoordelingen.

Druiven samenstelling

Specificaties

Fles formaat 75cl
Champagne stijl Rosé
Smaaktype Strak & fruitig
Alcohol percentage 12%
Rijping 48mnd
Dosage 8g/l
Malolactische gisting Nee
Plaats  Ay
Huis Gosset
SKU MUS2001071
EAN 3353210000078

Champagnehuis Gosset, gevestigd in Aÿ, is het oudste wijnhuis in de champagne-regio, opgericht in 1584. Hun kelders, gelegen in Épernay, rijpen de wijnen in uitzonderlijke omstandigheden, waarbij de lage temperatuur zorgt voor langzame veroudering. Met 10 hectare aan wijngaarden, voornamelijk op Grand Cru- en Premier Cru-terroirs, staat Gosset bekend om zijn rijke, complexe champagnes. Bijzonder is dat Gosset geen malolactische gisting toepast, wat de frisheid en levendigheid van hun champagnes benadrukt.