Shop

Rare 2008 met giftbox

Een prachtige vintage champagne, de Rare 2008. Deze champagne heeft een blend van 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir. De Rare 2008 champagne is een blend van 17 cru’s, die zeven jaar lang gerijpt zijn in de kelders van het beroemde champagnehuis.

De fles is prachtig gekleed in een gouden tiara, ontworpen door de Parijse juwelier Arthus Bertrand. Dit is ook terug te zien op de bijbehorende giftbox. Perfect te gebruiken als je de Rare 2008 champagne als cadeau wil geven!

 220,00

Op werkdagen vóór 16:00 besteld = vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 149 euro

3 op voorraad

Rare 2013 champagne:

Als je een liefhebber bent van de barokstijl, dan zal de vormgeving van de fles je zeker aanspreken. De fles is versierd met een soort gouden tiara, ontworpen door de Parijse juwelier Arthus Bertrand. Deze ‘gouden’ decoratie kan van de fles worden verwijderd en als een kroontje op het hoofd worden gedragen.

Blend:

De Rare 2008 champagne is een blend van 17 cru’s, die zeven jaar lang gerijpt zijn in de kelders van het champagnehuis. Het is een harmonieuze samenstelling, hoofdzakelijk bestaande uit Chardonnays van La Montagne de Reims (70%), met toevoeging van Pinot Noirs (30%) uit dezelfde regio, wat resulteert in een champagne met een rijke en complexe smaak.

Proefnotitie Rare 2013: 

De eerste neus schittert door de pure levendigheid van deze jaargang. Naarmate deze champagne langzaam opwarmt in het glas, wordt een uitgebreid scala aan sinaasappelbloesem, hyacint en witte bloemen vrijgegeven. Dit leidt naar de delicatesse van vanillebloesems, een vleugje verse kokosnoot, aroma’s van net rijpe Williams peer en verse amandel. Versterkt door tonen van mandarijn en zwarte bessenknoppen. De tweede neus onthult de zoute mineraliteit, overvloedig en verfijnd, een harmonie van jodium-rokerigheid en een vleugje zoethout.

Op de tong wordt de knapperige, nauwkeurige aanval gevolgd door uitbundige aroma’s van verse ananas, passievrucht, kiwi en kokosnoot, genuanceerd met pittige citrusnoten. Deze combineren met weelderige lenteflavors met ongeëvenaarde lengte. De afdronk, met opmerkelijke zoute en jodiumnoten, zet de reis voort naar een eindeloze lente.

Prijzen: 

De Rare Millésime 2008 ontving onder andere een gouden medaille tijdens de International Wine Challenge 2021.

Specificaties:

Champagne soort: Millesime
Fles formaat: 75CL (standaard)
Alcohol percentage: 12%
Plaats: Reims
Huis: Rare

Rare 2008 met giftbox
 220,00