Shop

5 flessen Lanson + 4 glazen + gratis cooler

Deze exclusieve set van Lanson bevat vijf verschillende flessen van het champagnehuis en vier stijlvolle glazen, elk bedrukt met het Lanson-logo. Bij aankoop ontvang je bovendien de grote zwarte Lanson cooler cadeau, perfect voor het koel houden van minimaal vijf flessen. Deze ruime cooler is ideaal voor feesten, evenementen of gezellig samenkomen met een groter gezelschap. Met de diverse champagnes kun je ook een proeverij organiseren en ontdekken welke jouw favoriet is!

 249,95

3 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

Champagne Lanson, opgericht in 1760 en daarmee een van de oudste champagnehuizen, is gevestigd in Reims. Het huis staat bekend om zijn frisse en levendige champagnes, dankzij het vermijden van malolactische gisting, wat hun wijnen een kenmerkende frisheid en lange levensduur geeft.

Lanson set

Deze set van Lanson is perfect om te gebruiken als je met een groter gezelschap bent, denk aan feesten, evenementen en bruiloften. In de zwarte cooler is genoeg plek voor minimaal vijf flessen. Maar het is ook leuk om een proeverij te organiseren waarbij je de verschillende stijlen van het champagnehuis proeft en beoordeeld.

Lanson Black Reserve

De Lanson Black Reserve is een blend van 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay en 15% Pinot Meunier, met druiven afkomstig van 80 Cru’s, waaronder 49 Grand en Premier Cru’s. Hij rijpt minimaal vijf jaar in de kelders, met een dosage van 7 gram per liter en 45% reservewijnen, wat zorgt voor een rijke en complexe smaak. In de geur vind je tonen van marsepein, honing en zoete specerijen, terwijl de smaak een volle fruitigheid, frisse citrus en minerale krijttonen biedt.

Lanson Black Label

De Lanson Black Label is gemaakt van 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay en 15% Pinot Meunier, afkomstig van 100 verschillende Cru’s. Hij rijpt minimaal 4 jaar op fles en heeft een dosage van 8 gram per liter, wat zorgt voor een gebalanceerde smaak met tonen van rijpe appels, peren en citrus. Het aroma bevat hints van voorjaarsbloemen, verse citrus en brioche, met een verfijnde structuur en een lange, elegante afdronk.

Lanson Blanc de Blancs

De Lanson Blanc de Blancs bestaat volledig uit Chardonnay-druiven, waarvan 70% afkomstig is van Premier- en Grand Cru wijngaarden. De champagne rijpt minimaal vijf jaar in de kelders, met een blend die 40% reservewijnen bevat, waarvan sommige meer dan 20 jaar oud zijn. Het heeft een frisse smaak met tonen van sinaasappelschil, amandel en honing, en aroma’s van gedroogd fruit, peer en sesamzaad, met een delicate, pure afdronk.

Lanson Rose

De Lanson Rosé champagne bestaat uit een blend van 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay en 15% Pinot Meunier, met 35% reservewijnen en een dosage van 8 gram per liter. Deze rosé, die drie jaar rijpt, heeft een elegante zalmroze kleur en fijne bubbels, met een verfijnde balans tussen fruitigheid en frisheid. In de smaak vind je tonen van rode bessen zoals aardbeien en frambozen, aangevuld met bloemige en citrusachtige hints voor een lange, delicate afdronk.

Lanson White label

De Lanson White Label Sec is een blend van 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay en 15% Pinot Meunier, met een dosage van 28 gram per liter, wat zorgt voor een lichte zoetheid. Deze champagne rijpt minimaal vier jaar en biedt aroma’s van zomerpeer, honing, gebak en marsepein. In de smaak vind je verfijnde tonen van witte vruchten, perzik en een frisse mineraliteit, met een elegante, zachte afdronk.

Champagnehuis Lanson