Lallier Rose

De Lallier Rosé champagne is een meesterlijke mix van Pinot Noir en Chardonnay, verrijkt met 7% Bouzy Grand Cru rode wijnen. Deze elegante champagne heeft een lichtroze kleur en biedt fruitige aroma’s van kers en framboos, gevolgd door een frisse, bloemige smaak met een verfijnde, zoute afdronk.

 54,00

Op werkdagen vóór 16:00 besteld = vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 149 euro

3 op voorraad

Lallier Rose 75cl

Een rijke en gedurfde variant van de klassieke rosé champagne, gekenmerkt door een sprankelende frisheid en een delicate, maar krachtige smaak.

Blend Lallier Rose

Deze unieke blend bestaat uit stille witte wijnen van Pinot Noir- en Chardonnay-druiven, die afzonderlijk zijn gevinifieerd, aangevuld met 7% Bouzy Grand Cru rode wijnen, die zijn gevinifieerd om een zachte maar krachtige smaak te bieden. Deze werkwijze combineert het volle en intense karakter van de Pinot Noir met de frisse eigenschappen van de Chardonnay. De samenstelling is 65% Pinot Noir en 35% Chardonnay. Bij deze blend is gebruik gemaakt van 20% reserve wijnen. De Lallier rose champagne rijpt minimaal 36 maanden in de kelders, en na de toevoeging van de dosage (8g/L) ligt de fles weer minimaal drie maanden.

Proefnotitie Rose

De Lallier Rosé champagne presenteert zich met een verkwikkende lichtroze kleur die direct de aandacht trekt. In de neus komen fruitige aroma’s naar voren, met frisse tonen van kers, rode bessen en framboos, aangevuld met subtiele hints van appel en mandarijn. De smaak is rond en elegant, met een harmonieuze mix van rode vruchten en bloemige noten, vergezeld van een intense frisheid en een delicate zuurheid. De champagne eindigt met een zoute afdronk die de ervaring perfect afrondt.

Serveertip Lallier Rose

Om het maximale potentieel van de Lallier Rose champagne te bereiken, is het belangrijk om hem te serveren bij een temperatuur tussen de 10°C en 12°C. Lagere temperaturen kunnen de volle smaak en expressie van de champagne beperken.

Serveer deze champagne als aperitief of bij een lichte en gastronomische maaltijd.

Erkenning en prijzen

  • Wine Spectator: 90/100

 

Lallier Rose
 54,00