Shop

Pol Roger Brut Reserve met giftbox

De Pol Roger Brut Reserve champagne is een klassieker, bekend om zijn elegante stijl en harmonieuze smaak. Bij het inschenken verschijnt een heldere gouden kleur met fijne, persistente bubbels. De neus geniet van een verfijnd boeket van bloemen, rijp fruit en subtiele toastaroma’s, wat zorgt voor een intrigerende geurervaring. Niet voor niets favoriet van Winston Churchill!

Deze champagne wordt geleverd in een mooie giftbox, perfect voor decoratie of als geschenkverpakking.

 46,95

3 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

Champagne Pol Roger, opgericht in 1849 in Épernay, is een familiebedrijf dat bekendstaat om zijn verfijnde en elegante champagnes, met een nadruk op Pinot Noir en Chardonnay. Het huis geniet wereldwijd erkenning, mede doordat het de favoriete champagne was van Sir Winston Churchill, naar wie ze zelfs een speciale cuvée hebben vernoemd.

Pol Roger Brut Reserve met giftbox 75cl

Met Pol Roger drink je altijd in stijl. Pol Roger is de hofleverancier van de Britse Queen Elizabeth II. Daarnaast was Pol Roger het favoriete champagnehuis van Winston Churchill, die zelfs zijn racepaard vernoemde naar het huis.

Blend Pol Roger Brut Reserve

Deze champagne van Pol Roger bestaat uit gelijke delen van de drie druivenrassen, Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Deze druiven zijn afkomstig van maar liefst 30 verschillende Cru’s. Aan de blend is 25% reserve wijnen toegevoegd om de constante smaak te behouden van deze cuvée. De Pinot Noir druiven voegen structuur, kracht en body toe aan de blend. De Pinot Meunier druiven voegen frisheid, rondheid en fruitigheid toe. En tot slot de Chardonnay druiven, die aromatische complexiteit, finesse, elegantie en lichtheid toevoegen aan de champagne. Na minimaal vier jaar rijping in de kelders combineert deze champagne complexiteit, balans en distinctie. 

Proefnotitie Pol Roger Brut

De Pol Roger Brut Réserve champagne heeft een prachtige gouden kleur met fijne bubbels. Het biedt een krachtige neus met fruitige aroma’s van peer en mango en laat vervolgens lichte smaken van kamperfoelie en witte jasmijn vrij, met een nasmaak van vanille en brioche. Op het gehemelte combineert het gekookt fruit met hints van bijenwas en acaciahoning. De langdurige afdronk onthult zowel fruitige als kruidige tonen.

Serveertip

De Pol Roger Brut Réserve is een perfecte aperitief champagne, maar ook om te drinken gedurende alle maaltijden. 

 

Druiven samenstelling

Specificaties

Fles formaat 75cl
Champagne stijl Brut
Smaaktype Fris & rijk
Alcohol percentage 12%
Rijping 48 mnd
Malolactische gisting Ja
Plaats Epernay
Huis Pol Roger
SKU MUS2001190
 

Champagnehuis Pol Roger werd opgericht in 1849 in Épernay. Het huis bezit zo'n 92 hectare aan wijngaarden en beschikt over 7 kilometer aan wijnkelders, die zich 33 meter onder de grond bevinden. Winston Churchill was een groot liefhebber van Pol Roger, en ter ere van hem heeft het huis de "Cuvée Sir Winston Churchill" gecreëerd. Dit prestigieuze champagnelabel is een eerbetoon aan hun lange vriendschap en Churchill's diepe waardering voor hun champagne.