Waar rekening mee houden bij het kopen van een koelvitrine?

champagne koeler

In menig aantal zaken is het zo dat er de meest heerlijke gerechten worden klaargemaakt. Om deze gerechten te kunnen verkopen spreekt het voor zich dat ze voorgesteld moeten kunnen worden aan mensen die de zaak bezoeken. Dat is op zich geen enkel probleem, ware het niet dat het om voedingswaren gaat die uiteraard goed op temperatuur gehouden dienen te worden. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een zogenaamde koelvitrine. Een dergelijke vitrine is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en kan ervoor zorgen dat je alle klaargemaakte gerechten op een optimale wijze kan voorstellen aan je klanten. Wil jij ook graag achterhalen waar allemaal rekening mee te houden bij een koelvitrine kopen? Dan moet je zeker even de informatie hier op deze pagina doornemen!

Welke soorten koelvitrines bestaan er allemaal?

Op het moment dat je van plan bent om een bepaalde koelvitrine te bestellen zal je kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende soorten zijn terug te vinden. We onderscheiden op dit vlak de toonbank modellen (de horizontale exemplaren) van de verticale uitvoeringen. Voor welke optie jij uiteindelijk zal gaan kiezen is natuurlijk afhankelijk van onder meer de indeling van je zaak. Bovendien moet je ook even voor jezelf bepalen over hoeveel capaciteit je dient te beschikken. Je kan er in de praktijk natuurlijk ook altijd voor kiezen om een horizontale en een verticale koelvitrine met elkaar te combineren. Niet zelden wordt er in winkels bijvoorbeeld gebruik gemaakt van twee verticale vitrines die naast een horizontaal exemplaar worden geplaatst. Op deze manier beschik je zeker over voldoende mogelijkheden om je creaties voor te stellen aan je klanten en bovendien ziet het er ook nog eens bijzonder goed uit ook.

Waarom is een koelvitrine kopen belangrijk?

In zowat elke winkel die (gekoelde) voeding verkoopt zal je kunnen vaststellen dat er een koelvitrine aanwezig is. Dit is het gevolg van het feit dat er aan zo’n vitrine niet één, maar wel meerdere interessante voordelen verbonden zijn. Zo zorgt een koelvitrine er niet alleen maar voor dat voeding op een lekker koele temperatuur wordt gehouden. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat ze op een prachtige manier kan worden voorgesteld aan potentiële klanten. Ook in heel wat horecazaken wordt er overigens gebruik gemaakt van een koelvitrine om bijvoorbeeld de desserts in voor te stellen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het aanschaffen van een koelvitrine kan in de praktijk altijd meer dan het overwegen waard zijn.

Bestel ook voor in jouw zaak een geschikte koelvitrine!

Tot slot dien je er aandacht aan te besteden dat de ene koelvitrine de andere niet is. Indien je het aanbod met koelvitrines op de markt gaat vergelijken wordt dit ook meteen duidelijk. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat deze vitrines zijn vervaardigd uit verschillende materialen. Het meest aan te raden materiaal is echter RVS. Dit materiaal is niet alleen hygiënisch, daarnaast gaat het ook ongelofelijk lang mee. Houd bij het kopen van een bepaalde koelvitrine ook altijd goed rekening met de capaciteit waarover ze beschikt. Ook dit is in de praktijk een niet onbelangrijk pijnpunt waar vaak niet goed over na wordt gedacht. Houd je afdoende rekening met de capaciteit? Dan ben je altijd verzekerd van de beste koelvitrine.