Shop

3 flessen Esterlin Éclat + grote cooler

Hoe gaaf is deze cooler van Esterlin! De cooler is gemaakt van wit kunststof en is geschikt voor meerdere flessen. Perfect te gebruiken als je met een groter gezelschap aan het genieten bent van deze Esterlin champagnes. 

Mocht een champagnefles niet in één keer worden leeg geschonken, kan je de flessen stopper gebruiken. Hierdoor voorkom je dat er dingen in de champagnefles komen, zoals vliegjes. 

 218,50

Vóór 16:00 besteld = vandaag verzonden (Ma-Vr)
Gratis verzending vanaf 149 euro

1 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

Champagne Esterlin, opgericht in 1948 als een coöperatie van wijnbouwers, is gevestigd in Épernay en produceert elegante champagnes met een focus op kwaliteit en expressie van de terroir. Het huis werkt voornamelijk met de drie klassieke druivensoorten—Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay—en staat bekend om zijn verfijnde, goed gebalanceerde cuvées.

Accessoires Esterlin

Deze champagne stopper van Esterlin is multifunctioneel. Wanneer de champagne open is, kan je deze stopper erop zetten waardoor de champagne langer goed blijft. Daarnaast voorkom je dat er bijvoorbeeld vliegjes in de champagne komen wanneer de champagne buiten staat. De stopper heeft een zwarte kleur met een stijlvolle opdruk van Esterlin. 

Esterlin Brut Éclat 75cl

De Brut Éclat champagne heeft een blend van 60% Pinot Meunier, 10% Pinot Noir en 30% Chardonnay. Gemengd met 70% reservewijn uit 2015 en 30% reservewijnen uit de Solera. Daarbij heeft deze champagne een dosage van 8g/L. 

Met zijn heldere, gele en glanzende verschijning en een prachtige, rechtlijnige sprankeling, is deze brut champagne een visueel genot. De krachtige neus verwelkomt je met gerijpte aroma’s van fruitcompote en gedroogd fruit, terwijl op de tong een volle, malse textuur met verfrissende frisheid en rijkdom wordt ervaren.

Esterlin Rose Éclat 75cl

De rosé champagne van het huis Esterlin heeft een blend van 79% Pinot Meunier, 2% Pinot Noir en 19% Chardonnay. De blend bestaat voor 93% uit druiven van het oogstjaar 2021, 3% uit het oogstjaar van 2019 en 4% uit het oogstjaar van 2018. Daarbij is 17% rode wijn uit de Pinot Meunier toegevoegd om de dieproze kleur te creëren. Deze rosé champagne heeft een dosage van 7g/L en rijpt minimaal zes jaar in de kelders van het champagnehuis. 

De Esterlin Rosé Éclat heeft een aantrekkelijke, dieproze kleur. Bij het inschenken komen geuren vrij van rood fruit, zoals aardbei, framboos en een bloemige hint van roos. In de mond is deze rosé fris en strak, met tonen van rood fruit en een hint van lychee. De afdronk wordt verlengd door een fijne zuurgraad en elegantie. 

Esterlin Blanc de Blancs Éclat 75cl

Deze blanc de blancs champagne bestaat voor 100% uit Chardonnay druiven van het oogstjaar van 2013 en heeft een dosage van 8g/L. 

Bij het inschenken van de Esterlin Blanc de Blancs Éclat zie je een heldere gele kleur met bosachtige aspecten. Daarbij komen geuren vrij van vers geplette hazelnoten en citrus. Op de tong wordt deze ervaring verder versterkt met een rechtlijnige stijl en een prachtige mineraliteit, terwijl de hazelnoot tonen blijven dansen op de smaakpapillen.

3 flessen Esterlin Éclat + grote cooler
 218,50