Shop

Cattier Clos Du Moulin Brut Premier Cru met giftbox

De Cattier Clos du Moulin Brut Premier Cru champagne wordt geleverd in deze luxe giftbox. De giftbox heeft een mat zwart kleur, met goudkleurige details. Om de giftbox te openen, trek je aan het lipje waardoor de voorkant naar de zijkant schuift. 

 139,50

Op werkdagen vóór 16:00 besteld = vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 149 euro

6 op voorraad

Blend Clos Du Moulin Brut:

Het team van Cattier heeft drie jaargangen geselecteerd vanwege hun vermogen om mooi te rijpen en deze samengevoegd tot een wijn die hun unieke oorsprong weerspiegelt. Deze champagne is dus een druivenmix van verschillende jaren, 2016, 2015 en 2014. De blend is 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay. Verder heeft de champagne een dosage van 6 g/L en rijpt minimaal 6 jaar in de kelders van het champagnehuis Cattier. 

Proefnotitie:

Met zijn heldere kleur en uiterst fijne bubbels betovert de Clos Du Moulin Brut het oog direct. Laat je verleiden door het prachtige fruitige boeket dat een ware explosie van intense aroma’s biedt, van witte perzik, meloen, wilde aarbei, zwart bes, appel, mango, passievrucht en lychee. In de mond is deze champagne levendig en dynamisch met citrusvruchten. Gevolgd door romige tonen van framboos, witte vruchten en ananas met lichte accenten van passievrucht. De afdronk is lang met tonen van gekarameliseerde peer en geroosterde hazelnoten.  

Serveertips:

De Cattier Clos du Moulin Brut Premier Cru is een buitengewone champagne en een perfecte aanvulling op visgerechten met lichte, luchtige sauzen. Het vormt ook een goede combinatie met kazen zoals een bloemige tome die niet te rijp is. Deze champagne zal een ideale partner zijn voor vruchtentaarten of zelfs ijs.

Andere Cattier champagnes:

Specificaties:

Champagne soort: Millésimé
Fles formaat: 75CL (standaard)
Dosage: 6g/L
Plaats: Chigny-les-Roses
Huis: Cattier

Met slechts 2,2 hectare is de Clos du Moulin één van de twee historische ommuurde wijngaarden in de Champagne en ligt op de zonnige hellingen van de Montagne de Reims bij Chigny-les-Roses. Het team van Cattier heeft drie jaargangen geselecteerd vanwege hun vermogen om mooi te rijpen en deze samengevoegd tot een champagne die hun unieke oorsprong weerspiegelt.

Cattier Clos Du Moulin Brut Premier Cru met giftbox
 139,50