Shop

Cattier Blanc de Blancs Premier Cru

De Cattier Blanc de Blancs Premier Cru is de meest iconische champagne van het wijnhuis Cattier. De champagne heeft een bleek gouden kleur onderbroken door een lint van fijne bubbels. Het is een zeer elegante champagne vol met aroma’s van vanille en acacia bloemen.

Oorspronkelijke prijs was: € 49,25.Huidige prijs is: € 44,50.

12 op voorraad

Eric ~Onze wijnexpert~

De champagne is lekker fris en fruitig met smaken van perzik, abrikoos en peer. Verder komen er subtiele hints van citroen en een beetje gebak naar voren, wat mooi samengaat met de zachte, fluweelachtige textuur.

Cattier Blanc de Blancs Premier Cru 75CL

De Cattier Blanc de Blancs Premier Cru 75CL biedt een elegante en verfijnde ervaring. Deze champagne, afkomstig van prestigieuze Premier Cru wijngaarden, rijpt zorgvuldig in de kelders van Maison Cattier. Het resultaat is een frisse, levendige champagne met subtiele aroma’s en een delicate mineraliteit. Een sprankelend eerbetoon aan vakmanschap en traditie sinds 1625.

Samenstelling Cattier Blanc de Blancs Premier Cru

Deze champagne van Cattier is uitsluitend gemaakt van Chardonnay druiven. Er is daarbij 40% reserve wijnen toegevoegd. De champagne heeft een dosage van 8g/L en rijpt minimaal vier jaar in de kelders van het champagnehuis.

Proefnotitie Cattier Blanc de Blancs Premier Cru

De Cattier Blanc de Blancs Premier Cru champagne biedt een subtiele bleke gouden kleur, geaccentueerd door fijne bubbels. De neus betovert met elegante aroma’s van vanille, acacia bloemen en hints van vijgen. Op de tong komt hij helder tot leven, met een explosie van fruitige smaken zoals perzik, abrikoos en peer, die harmonieus overgaan in tonen van verfrissende citroen en weelderig gebak. Ervaar de zijdezachte fluweelachtige textuur en laat je betoveren door de perfecte balans en elegantie van deze champagne.

Serveertips

Deze champagne van Cattier is het ideale aperitief bij gerechten met garnalen of zeevruchten. Daarnaast vormt hij een uitstekende combinatie met oude geitenkazen en brie, waarbij de verfijnde smaken van de champagne prachtig samensmelten met de rijke smaken van de gerechten.

Druiven samenstelling

Specificaties

Fles formaat 75cl
Champagne stijl Blanc de Blancs
Smaaktype Rijp & kruidig
Alcohol percentage 12%
Rijping 48mnd
Dosage 8g/l
Malolactische gisting Ja
Plaats Chigny Les Roses
Huis Cattier
SKU MUS2001008
EAN 3380203210008

Champagnehuis Cattier, gevestigd in Chigny-les-Roses, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1625. Het familiebedrijf bezit 32 hectare wijngaarden, voornamelijk op Premier Cru-terroirs, en staat bekend om zijn verfijnde, elegante champagnes. De wijnen rijpen minimaal drie jaar in de kelders van Cattier, waar de constante temperatuur bijdraagt aan een langzame en harmonieuze veroudering. Cattier behoudt de traditionele méthode champenoise, wat bijdraagt aan de authentieke expressie en complexiteit van hun champagnes.