Shop

4 flessen Cattier + grote cooler

Maar liefst vier Premier Cru champagnes van Maison Cattier. Deze champagnes worden geleverd met een grote witte kunststof cooler, die ook geschikt is om meerdere flessen koud te houden. Perfect te gebruiken als je met een groter gezelschap bent en een proeverij wil doen met deze champagnes. Zo maak je namelijk kennis met de verschillende stijlen van Cattier. 

 227,90

Op werkdagen vóór 16:00 besteld = vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 149 euro

2 op voorraad

Brut Rose Premier Cru

Met een blend van 50% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir en 10% Chardonnay, belichaamt deze champagne elegantie en diepgang. Om de bleke roze kleur te krijgen is er rode wijn toegevoegd aan de blend. Daarnaast is gebruik gemaakt van 35% reservewijnen en is er een dosage toegevoegd van 8g.L. Tot slot rijpt deze rosé minimaal vier jaar in de kelders.

Deze rosé champagne heeft een bleke roze tint, die bij blootstelling aan licht een betoverende oranje gloed onthult. De rijke en complexe neus opent met levendige aroma’s van rode bessen, die zich subtiel ontwikkelen tot tonen van zwarte bes en aardbei. Later rijpen deze aroma’s naar gedroogde sinaasappel, abrikoos en noten. Op de tong wordt je begroet met een mooie zuurheid en een overvloed aan smaken, waaronder zwarte bes en aardbei, vermengd met subtiele hints van Engelse toffee. De afdronk is zijdezacht en verleidelijk, met een verrukkelijke zuivel-karameltoets die nog lang blijft hangen. 

Blanc de Noirs Premier Cru

Een blend die alleen bestaat uit Pinot druiven, namelijk 80% Pinot Noir en 20% Pinot Meunier. Daarbij is gebruik gemaakt van 30% reserve wijnen en is er een dosage toegevoegd van 7g/L. De Cattier Blanc de Noirs champagne rijpt minimaal vier jaar in de kelders van het champagnehuis. 

De fijne en elegante bubbels brengen de prachtige bleek gouden kleur van de Blanc de Noirs champagne tot leven. Laat je neus verwennen door verfijnde maar genereuze aroma’s van pruim, perzik en aardbei, met een vleugje sinaasappelschil. In de mond is er een explosie van pruim, perzik, abrikoos en aardbei, die plaatsmaken voor acaciahoning en een lange afdronk die bedwelmend is met zoete kruiden en geroosterde noten. 

Blanc de Blancs Premier Cru

Deze champagne van Cattier is uitsluitend gemaakt van Chardonnay druiven, waarbij gebruik is gemaakt van 40% reserve wijnen. Er is een dosage toegevoegd van 8g/L en daarbij rijpt deze blanc de blancs minimaal vier jaar in de kelders. 

De neus betovert met elegante aroma’s van vanille, acacia bloemen en hints van vijgen. Op de tong komt hij helder tot leven, met een explosie van fruitige smaken zoals perzik, abrikoos en peer, die harmonieus overgaan in tonen van verfrissende citroen en weelderig gebak. 

Brut Premier Cru

Een blend die voornamelijk uit Pinot Meunier druiven bestaat, namelijk 60% Pinot Meunier, 20% Pinot Noir en 20% Chardonnay. Daarbij is 40% reserve wijnen aan toegevoegd. De dosage is 8g/L en de brut champagne rijpt minimaal vier jaar in de kelders. 

Verder heeft deze brut intense aroma’s van gekruid koekje en acaciabloemen, gevolgd door tonen van rijpe vijgen en sappige pruimen. Op de tong onthullen heldere tonen van brioche, perzik en verfrissende citrusvruchten, gevolgd door subtiele nootachtige nuances en een vleugje acaciahoning. 

4 flessen Cattier + grote cooler
 227,90